středa 23. května 2018

Poprvé jsem otevřela – Jepice

Krásný večer vám všem :)

Momentálně jsem neskutečně rozladěná z toho, že se nemůžu dostat na svůj instagram. Jestli mi někdo naboural účet, což tak nejspíš vypadá, nevím, hlavně nevím, co s tím a jestli o něj přijdu, tak mě to teda bude pěkně míchnout. 


Ale dost toho negativního, mám pro vás dnes pár slov o knize, kterou právě čtu. Několik dní už trávím s knihou Jepice od Jamese Hazela. Je to autorova prvotina a po těch dvou stech stranách, co mám za sebou, musím říct, že na prvotinu je to dost dobré. Jako je tam něco, co třeba bych tam úplně nepotřebovala, hlavně se to týká hlavní postavy Charlieho Priesta, ale tak to je zas na jednu stranu jen můj subjektivní pocit. Knížka se čte dobře, vůbec neřešte to, jak ji čtu dlouho a stále nejsem u konce. Je to pouze mnou, prostě poslední dobou je to se mnou a čtením čím dál horší a slabší. Večer u toho usínám, takže vážně čtu v podstatě ve vlaku a to je prachbídně málo.



Anotace:
Charlie Priest, bývalý policejní vyšetřovatel a nyní prestižní londýnský právník, se stane obětí útoku. Ve vlastním bytě ho přepadne muž, který se vydává za policistu a dožaduje se jakýchsi tajných dat. Priest mu je ale dát nemůže, protože je nemá, a jen díky zkušenostem z policejní služby dokáže
o vlásek uniknout smrti.
Krátce nato se v Priestově kanceláři objeví bohatý a vlivný podnikatel Kenneth Ellinder, aby si ho najal k vyšetřování rituální vraždy svého syna. Vzápětí vyjde najevo, že zavražděný mladík byl oním záhadným útočníkem a Priest je tudíž jedním z posledních lidí, kteří ho viděli živého. Musel mladý Ellinder zemřít, protože nedokázal získat to, pro co si přišel? 
Priest rozplétá jednotlivé indicie a je mu stále jasnější, že klíč k vyřešení spletitého případu představují právě ona tajná data, která však nejsou nikde k nalezení. Pátrání ho postupně dovádí zpět do posledních dnů druhé světové války, kdy došlo k událostem, jejichž smrtící poselství zasahuje až do dnešních časů.
Najednou začnou umírat či mizet lidé, kteří jsou pro Priestovo pátrání důležití. Z důvěryhodných osob se stávají zrádci. A proti všem těmto okolnostem stojí Priest, závodí s časem a snaží se odhalit nebezpečný odkaz tajné operace nazvané Jepice.


Autor si rozhodně nebere servítky a nebojí se drsných pasáží. Tak na to se připravte, pokud máte na knihu zálusk. Ale tak věřím, že milovníci thrillerů nejsou žádné citlivé padavky :)

Knihu vydalo nakladatelství Domino letos v březnu a má přes 400 stran, takže pěkná baculka.

Napište mi, jestli máte na Jepici zálusk, anebo jestli jste ji už četli a co na ni říkáte.

Mějte krásný večer.

Vaše Šárka ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář ♥