pátek 28. července 2017

Můj knižní tip #19

Krásný páteční den vám všem :)

Nevím, jak u vás, ale u nás je dnes úplně aprílové počasí. Chvíli lije, potom svítí sluníčko a za chvilku zase bouří. No, doufám, že se to umoudří, začíná mi totiž dovolená, juchůůůů ☻

Dnes mám pro vás knižní tip. Jako první knihu vám představím zářijovou novinku ze žánru napětí. Jde o další knihu Davida Lagercrantze s názvem Muž, který hledal svůj stín. Autora určitě znáte díky jeho předchozí knize Dívka v pavoučí síti

Muž, který hledal svůj stín
Pátý díl série Milénium...
Lisbeth Salanderová si odpykává kratší trest v ženské věznici Flodberga a snaží se vyhnout konfliktu se spoluvězeňkyněmi. Když se ale zastane mladé ženy bangladéšského původu ze sousední cely, okamžitě ji napadne Benito, nepsaná vůdkyně věznice. Lisbeth navštíví Holger Palmgren a oznámí jí, že obdržel dokumenty vrhající nové světlo na bezpráví, které na ní páchali v dětství. Lisbeth poté požádá Mikaela Blomkvista, aby jí pomohl s pátráním. Stopy je dovedou k jistému Leovi Mannheimeru, partnerovi makléřské firmy Alfred Ögren. Jak je minulost bohatého mladého muže z finančnických kruhů propletena s minulostí Lisbeth Salanderové? A dokáže se Lisbeth postavit stupňujícím hrozbám Benity a jejího gangu?

David Lagercrantz splétá napínavý příběh o zneužívání moci, otázkách cti a o stínech Lisbetina dětství, které ji stále pronásledují.

Kniha vyjde začátkem září u nakladatelství Host a bude mít 480 stran.

A druhá kniha z dnešního tipu je romantická. V srpnu vyjde třetí kniha M. J. Summersové pod názvem Láska bez pravidel.

Láska bez pravidel
Harper Youngová žije přesně takový život, jaký vždy chtěla – je výtvarnou redaktorkou prestižního newyorského časopisu Style a srdcem každého večírku na Manhattanu. Tahle silná, divoká a nespoutaná žena, s níž se každý chce přinejmenším kamarádit, má ale za sebou také spoustu bolesti a trápení, na něž se snaží zapomenout. Vede se jí to přesně do chvíle, než zjistíí, že se bude muset vrátit zpátky do malého rodného městečka, aby se postarala o svého otce. 
Není-li Evan Donovan zrovna na staveništi, lze ho obvykle nalézt na nějakém skalním převisu. Lezení ho uklidňuje a už zase se mu v životě daří – po nepodařeném manželství se konečně postavil na nohy a jeho stavební firma právě získala obří zakázku. Jenomže pak se zničehonic objeví sestra jeho kamaráda a svět se mu rázem obrátí vzhůru nohama. 
Ona ho vždycky chtěla a nikdy si netroufla, on o ní dobře věděl, ale nedovolil si na ní ani pomyslet – a oběma jim život už přinesl hodně těžkostí. Pomohou jeden druhému najít cestu domů?

Kniha vyjde koncem srpna u nakladatelství Ikar a bude mít 288 stran.

Jak je vidět, stále se máme v knižním světě na co těšit. 

Mějte se krásně, užívejte léta a čtěte.

Vaše Šárka ♥

2 komentáře:

  1. Tak přeji hezkou dovolenou Šári!! :)) My si to doma vybrali v tom upršeném týdnu, Tobě vyšly tropy, tak trošinku závidím O:)) Jinak určitě se chystám na toho Lagercrantze, jenže samozřejmě musím nejprve přečíst Dívku v pavoučí síti (jsem nenapravitelná).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, opravdu nám vyšlo nádherné počasí celé dva týdny krom jednoho propršeného dne, tak jsem ráda. Byť ty tropy na mě byly už moc. Já si teď objednala v akci Dívku v pav. síti, ale kdy se k ní dostanu, to bude taky ve hvězdách. Čeká i Milénium, to jsem ale viděla zfilmované a nadchlo.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥