středa 26. července 2017

Knižní přírůstky – červenec #3 – úlovky z Levných knih

Krásný den všem knihomolům :)

Dnes tady pro vás mám nové přírůstky a tentokrát z Levných knih. Tam mají poslední dobou vážně skvělé kousky. Pro peněženku je to mor, ale pro knihomolské srdce ráj. (Ovšem kam ty knížky budu za chvíli dávat, nevím. Už teď jsou všude ☻)

Takže tohle je moje nová hromádka z Levných knih za pár korun. Odolejte potom, že :) No, třeba vás budu inspirovat a vezmete Levné knihy také útokem.


Červený obojek – Jean-Christophe Rufin – 29Kč
V létě roku 1919 se protnou příběhy uvězněného válečného hrdiny, vojenského soudce a ženy. Klíčem k neobvyklému případu, který vojenský soudce přijel vyřešit do pustých kasáren, se stane vojenský pes Vilém, který prožil všechny strasti první světové války.


Bratři Bělští – Peter Duffy – 19Kč
„Až umřu, budu slavný.“ To jsou slova Tuvji Bělského, jednoho ze tří bratrů, stojících v čele největší a nejúspěšnější židovské partyzánské a zároveň záchranné organizace. Jejich dobře organizovaný oddíl nejenže zabil stovky nepřátelských vojáků, ale především umožnil velkému množství Židů uniknout nacistickému vyhlazení. Pro oněch dvanáct set Židů, kteří v červenci 1944 vyšli z běloruských lesů, a pro generace jejich potomků se Tuvja, Asael a Zus Bělští stali legendami, uctívanými hrdiny. Hrdinství Bělských by však bylo nemyslitelné bez houževnatosti, odhodlání, stejně tak i utrpení a oběti mnoha dalších mužů i žen okolo nich.


Století moudrosti – Caroline Stoessinger – 19 nebo 29Kč to už úplně přesně nevím
Lekce ze života Alice Herzové Sommerové, uznávané koncertní klavíristky, nejstarší žijící osoby na světě, která přežila holocaust Impozantní a elegantní příběh o houževnatosti a optimismu stodevítileté klavíristky, který vychází celosvětově s předmluvou Václava Havla a podporou Elieho Wiesla. Stodevítiletá klavíristka Alice Herzová Sommerová na vlastní oči viděla celé minulé století a první dekádu století tohoto. Přežila koncentrační tábor v Terezíně, byla při procesu s Adolfem Eichmannem v Jeruzalémě a během té doby přicházela do styku s některými z nejúžasnějších historických osobností našeho věku. Jako dítě trávila v Praze víkendy a svátky ve společnosti Franze Kafky (kterého znala jako „strýčka Franze“) a k přátelům její matky patřili Gustav Mahler, Sigmund Freud a Rainer Maria Rilke. Když se Alice po válce přestěhovala do Izraele, jejích bytových koncertů se účastnila Golda Meirová a také Artur Rubinstein, Leonard Bernstein a Isaac Stern. Dnes žije Alice v Londýně, kde stále několik hodin denně cvičí na klavír. Přestože byla vězněna v Terezíně a nacisté jí zavraždili matku, manžela a přátele, přestože jí mnohem později předčasně zemřel syn, Alice nad tím vším vždy zvítězila svou schopností žít život bez zahořklosti. Věří, že klíčem k tomu, aby přežila, byla hudba a také schopnost odhalit v každém člověku jeho lidskost, i v nepřátelích. Století moudrosti je pozoruhodný a inspirující příběh o celoživotním krédu jedné ženy – tváří v tvář nejhoršímu zlu, jaké kdy člověk poznal – nacházet v životě dobro. Je to svědectví o pevných přátelských svazcích, o moci hudby a o tom, jak je důležité vést život v materiální prostotě, intelektuální zvídavosti a nekonečném optimismu.


Zločin I – David Hewson – 39Kč 
Vyšetřovatelka Sarah Lundová se těší na svůj poslední den u kodaňské policie a na stěhování za přítelem do Švédska. Všechno se ale změní, když je v lese za městem nalezena devatenáctiletá studentka Nanna Birk Larsenová. Znásilněná a brutálně zavražděná. Zatímco Nannina rodina se nedokáže vzpamatovat ze své tragické ztráty, místní politik Troels hartman žije volební kampaní, která jej má vynést do vytouženého křesla kodaňského starosty. V okamžiku, kdy nečekaně vyjdou na světlo světa spojnice mezi radnicí a vraždou, nabírá celá kauza naprosto jiný, nečekaný směr. V průběhu dvaceti dnů se v případu vynořuje jeden podezřelý za druhým a honbu za vrahem komplikuje eskalující násilí a nechutné politické intriky. Román napsaný na základě jednoho z nejsledovanějších seriálů součastnosti.


Městečko Pines – Blake Crouch – 29Kč
Agent tajné služby Ethan Burke do městečka přijíždí hledat dva pohřešované federální agenty. Úkol je jasný a zcela odpovídá práci, na jakou je Burke zvyklý. Netuší však, že ho ve zdánlivě idylickém městečku čeká řada nepříjemných překvapení. Po vážné automobilové nehodě skončí v nemocnici. Od místního psychiatra se dozví, že utrpěl poranění mozku a že rozhodně nemůže opustit nemocnici. Ethan ho neuposlechne a bez peněz a bez dokladů vyráží do města, aby se pustil do vyšetřování. Naráží na neochotu místního šerifa a řadu podivných osob, z nichž žádná není tím, kým se zdá. Nemůže se spojit se svými nadřízenými ani s manželkou a stále jasněji si uvědomuje, že se ocitl ve světě, jemuž nerozumí a v němž se necítí ani trochu bezpečně.

Kniha Městečko Pines je další z řady mimořádně úspěšných knih Blakea Crouche, který je ve Spojených státech a mnoha dalších zemích celého světa znám jako autor napínavých příběhů na pomezí hororu, thrilleru a sci-fi. A právě tuto prověřenou kombinaci Crouch použil i v románu Městečko Pines, který vyniká svižnými, skvěle vypointovanými dialogy, přesvědčivou kresbou jednotlivých postav a především strhujícím příběhem s překvapivým rozuzlením, jež vám vyrazí dech.

Městečko Pines nadchne všechny fanoušky Stephena Kinga, Petera Strauba a Paula Wilsona i milovníky Lynchova seriálu Městečko Twin Peaks, jímž se Crouch nechal podle svých vlastních slov inspirovat. A nejen je. Potěší každého, kdo má rád napětí a kvalitní literaturu.


Sametová kůže – Markéta Harasimová – 19Kč
Hlavní hrdinkou románu je šestatřicetiletá Sára, matka pětiletého Olivera a bytová designérka. Příběh začíná u soudu, který rozvádí její dlouhodobě nefungující manželství a Sáře přináší velkou úlevu. Od svého muže Kamila v minulosti zažila nejen urážky, ale i násilí, kvůli němuž byla nucena i s dítětem utéci. Než však stačí rozvod nabýt právní moci, je Kamil brutálně zavražděn a Sára se vzhledem k tomu, že na dobu vraždy nemůže prokázat alibi, stává hlavní podezřelou. Rodící se náklonnost mezi ní a charismatickým vyšetřovatelem Alexem Jungrem situaci rozhodně nikomu neusnadňuje. Ke zvratu dochází, jakmile policie zjistí, že Kamil krátce před svou smrtí vyhrál závratnou sumu v loterii. Případ se navíc zkomplikuje nálezem další mrtvoly a i přes horečné pátrání se kriminalistům nedaří s ním pohnout. Napětí vrcholí v okamžiku, kdy je unesen malý Oliver a zoufalou Sáru vydírá neznámý únosce. Kdo vraždí? A kdo stojí za únosem dítěte? Dostanou Alex se Sárou šanci naplnit svůj vztah, anebo vše dopadne úplně jinak?


A na konec si dáme trošku romantiky a sice trilogie Pikantní život Charlotte Lavigneové od Nathalie Roy. 19Kč za jednu knihu.

 
1. díl – Cayenský pepř a javorový pudink
Třiatřicetiletá Charlotte Lavigneová, asistentka v televizním pořadu, je šarmantní mladá žena, která je málokdy dokonalá, ale o to zábavnější: je svobodná, beznadějně hledá ideálního manžela, užívá si života a… zůstatku na kreditní kartě.

Před kameru se ještě nedostala, ale snaží se realizovat v kuchyni. Zbožňuje vaření. V něm je odhodlaná, vynalézavá a je vždy připravená svádět své hosty pomocí jídla. Jejím cílem je dokonalá večeře, ale to by musela při její přípravě vypít méně vína a být míň nemotorná…

Charlotte má zkrátka dobrodružný život se svými bouřlivými láskami, věrnými přáteli, zvláštními rodinnými vztahy i historkami z práce. Být pozván k Charlotte znamená radost, ale také nepředvídatelné dobrodružství — nikdy to není jen obyčejná návštěva.

"Chtěla jsem povzbudit všechny ženy, aby šly svou cestou a aby přestaly hledat dokonalost, která nám často brání v uskutečňování našich snů.“

2. díl – Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky
Charlotte Lavigneová je zpět! Je jí třicet čtyři, stále pracuje jako produkční pořadu Absolutní Roxanne a ke svému obrovskému štěstí je zasnoubená s krásným Maximilienem, jehož hodlá následovat do Paříže. Má plné ruce práce s plánováním svatby a šílí z organizace této velké události, protože ji pochopitelně chce mít perfektní. Nic se však neodehraje tak, jak si představovala. A že by po svatbě žili šťastně a měli spoustu dětí? Ale vůbec ne... 




3. díl – Cabernet Sauvignon a jahodový dortík
Po pařížské zkušenosti s manželstvím se Charlotte Lavigneová vrací do Quebeku a možná je těhotná. V téměř pětatřiceti letech debutuje jako spolumoderátorka ranního vysílání Mango a prosciutto s P-O, slavným a okouzlujícím šéfkuchařem (a bývalým přítelem své nejlepší kamarádky). Před kamerou se snaží zapomenout na poslední měsíce, které prožila na jiném kontinentu, a chce začít nový život v Montrealu. Ale stále jí chybí krásný Max. Uvidí ho ještě? Rozvedou se? Je opravdu těhotná? A s kým? V tomto díle budeme sledovat Charlottin profesní rozkvět a… rozuzlení jejího milostného života. Nebude to jednoduché, protože žít ve světě Charlotte Lavigneové není procházka růžovým sadem. Samozřejmě půjde hlavně o přátelství a jídlo, ale každodenní život nabere často přinejmenším zábavný obrat!

Musím říct, že u těchto knih mě vážně zlákala cena. Jinak bych si asi knížky s takovými názvy nekoupila☻A taky mě na ně nalákala Míša z Knižního deníčku, u které jsem je viděla na videu. Tak jsem zvědavá, jestli mi padnou do noty.

Tak co, nalákala jsem vás na cestu do LK? Určitě mi dejte vědět, jestli máte na některou z knih zálusk :)

Vaše Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Asi se tam budu muset po sto letech zase mrknout, skvělé kousky za směšné peníze :-) Ať se líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska mám plánovanou návštěvu. Jsem zvědavá co ulovím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem koukala, že jsi hodně odolala. Ale je fakt, že v žánru historie a fantasy přehled téměř nemám :)

      Vymazat
  3. Stoleti moudrosti je lradna kniha. Ja ji cetla hned jak vysla a pani jeste zila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdysi jsem narazila na krásnou recenzi a knížku jsem si zapamatovala. Takže jsem po ní ráda sáhla :)

      Vymazat
  4. No nech to tam, že :))) SUper, Šári :) Vidím tam jednu co mám a koupila jsem jí teda podstatně dráž, sakra :-) Naštěstí já nikdy na LK nenarazila, nikde je tu nemáme, takže možná dobře :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, taky mám doma spoustu knih, které jsou tam teď za hubičku :)) Na jednu stranu to máš dobré, že jsi od LK dál, odoláš alespoň pokušení :)

      Vymazat
  5. Už jsem měla jednou v košíku Sametovou kůži, ale potom jsem si ji nevzala, tak možná na ni nakonec dojde :) Pěkné přírůstky a užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem váhala, ale pak jsem si řekla, že za 19,- zkusím :) A děkuji :)

      Vymazat
  6. No nech to tam za tu cenu :-D
    Parádní kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě :)) Ale za chvíli mě už asi ty knížky vytlačí z domu :))

      Vymazat
  7. Krásně jsi vybrala, samé pěkné knížky! Ale Bratři Bělští a Století moudrosti - to budu muset stoprocentně pořídit :) LK mi zanedlouho otevřou poblíž domu, takže nálet je jasná věc :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, mít LK ještě navíc poblíž domu, to už bych nepřežila ve zdraví :)))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥