pondělí 29. května 2017

Knižní přírůstky – květen #3

Krásný večer přeji všem :)

Dnes tedy na blogu podruhé a tentokrát s novými přírůstky. No jooo, urodilo se ☻ Nečekaně mi z Mladé fronty dorazil balíček se dvěma novinkami. Nejdřív jsem si myslela, že jde o omyl, ale ne. Knihy patřily opravdu mně. A protože jsem z tohoto nakladatelství měla ještě jednu knihu sama vyhlédnutou, přišla mi tedy do třetice.
Takže tyto tři krasavice se teď vyjímají na mé poličce.


Můj život v jeho tlapkách je kniha kterou jsem si sama vybrala a neskutečně se na ni těším. Od té doby, co máme pejska, totiž vše, co se týká jejich života a celkově života psů a jejich páníčků, beru úplně jinak. Jsou to prostě úžasné dušičky.

Můj život v jeho tlapkách – Wendy Hilling
Wendy Hillingová trpí vzácnou genetickou vadou označovanou jako nemoc motýlích křídel. Ta způsobuje, že se jí při sebemenším nárazu trhá kůže a naskakují puchýře.
Zlatý retrívr Ted, kterého Wendy spolu s „Psími společníky“ vycvičila, je zřejmě jediným asistenčním psem v Británii, který je oporou osobě postižené touto nemocí. Pomohl jí vrátil sebedůvěru a nezávislost. Wendy se teď na Teda naprosto spoléhá a on už jí zachránil život tolikrát, že to přestala počítat.
Můj život v jeho tlapkách je příběh, který dojme a zahřeje u srdce. Je o vztahu člověka a zvířete, o životě s postižením, o překonávání strastí stejně jako o mimořádných zvířecích schopnostech.
Inspirativní příběh o neobyčejném poutu mezi Wendy a Tedem je současně příběhem o autorčině podivuhodném životě, o její nemoci a celoživotním boji s nepřízní osudu i o tom, jaký převrat v jejím životě Ted způsobil.



Na detektivku Sedm mínus jedna jsem docela zvědavá, jestli mě autor osloví. Zatím jsem žádné vyloženě nadšené komentáře nečetla, tak uvidím. Na knihu spěchat nemusím, takže až na ni budu mít chuť, ráda se s autorem seznámím.

Sedm mínus jedna – Arne Dahl
Když objeví krvavé skvrny ve sklepení, je si kriminální komisař Sam Berger jistý: neobjasněné zmizení mladé ženy má spojitost s předchozími případy ztracených žen. Ale neví, kde začít. Navíc je jediný, kdo má tušení, že na vině je sériový vrah. Ostatní kolegové se mu jen vysmívají.
Allan, jeho šéf, má pramalé pochopení pro Bergerovy riskantní sóloakce. Jednoho dne Sam Berger objeví stopy, které jej zavedou do opuštěného starého hausbótu, kde jej přepadnou staré vzpomínky. Hluboko v Bergerově minulosti se skrývá něco, co jeho samého spojuje s brutálním zločinem. Něco, co celou dobu vypadalo, že nemá žádný smysl…
Sedm mínus jedna je začátek nové kriminální série, v jejímž středu stojí duo vyšetřovatelů Sam Berger a Molly Blomová – psychologie rafinovaný, plný náhlých zvratů a neskutečně napínavý. Arne Dahl ve skvělé formě!



A poslední knihou, která mi z Mladé fronty dorazila, je Tajná válka Coco Chanel. A právě tuto knihu budete moct vyhrát v červenci v soutěži na mém blogu. Určitě bude ještě jedna kniha na výběr, ale tato krasavice bude jednou z nich.

Tajná válka Coco Chanel – Hal Vaughan
Gabrielle „Coco“ Chanel, první dáma haute couture, vytvořila vzhled moderní ženy. Ve dvacátých letech minulého století vydělala obrovské jmění a vybudovala módní impérium. Její život mezi lety 1941 až 1954 zůstával ovšem dlouho zahalen dohady a tajemstvím, které ani ona ani autoři jejích životopisů nikdy neobjasnili. Hal Vaughan přichází s pravdou o její válečné kolaboraci a dlouhém vztahu s německým playboyem, baronem Hansem Güntherem von Dincklage – špionem, který stál v čele vyzvědačské sítě a zodpovídal se přímo Goebbelsovi. Vaughan rekonstruuje příběh toho, jak se Chanel stala nacistickou špionkou, jak po skončení války unikla zatčení a skrývala se se svým milencem ve Švýcarsku. A také, jak se – i přes podezření ohledně své kolaborantské minulosti – dokázala v sedmdesáti letech vrátit do Paříže a znovu postavit na nohy ikonický módní dům Chanel.



Další knihou dnešního článku je novinka populární autorky Liane Moriarty Poslední výročí. Knihu jsem si na recenzi objednala u Knih Dobrovských, ovšem přišla mi přímo z Euromedie. No, ale tak snad je to TEN recenzní výtisk ☻ Od autorky jsem četla Manželovo tajemství, to se mi moc líbilo. A ještě další tři knihy mám doma, ty na přečtení čekají. A všechny knihy této autorky mají úžasné obálky.

Poslední výročí – Liane Moriarty
Sophii táhne na čtyřicet, a ačkoliv je taková optimistka, že podle své kamarádky Claire nevidí sklenici zpola, ale úplně plnou, už i ji začínají trochu znervózňovat biologické hodiny a nová známost je přitom v nedohlednu. Neudělala chybu, když tak lehkovážně pustila k vodě Thomase, nejhodnějšího muže, jakého kdy poznala? Sophie začíná mít pocit, že její život uvízl na mrtvém bodě, když jednoho dne zjistí, že jí Thomasova mazaná prateta z Ostrova počmáraných blahovičníků ve své závěti odkázala něco tak nečekaného, že tím Sophii jako pohádková kmotřička obrátí život úplně naruby.
Grace je krásná ledová královna a má všechno, o čem kdy snila: manžela, který ji miluje, a čerstvě narozeného syna. Jak se s tím ale vypořádá, když vidí, jak se Sophie na oba toužebně dívá?
Veronice se v životě nic nedaří a na všechny má dopal. Nejvíc na pratetu Connii za to, že umřela a že do své závěti zahrnula zrovna Sophii! Veronika je odhodlaná závěť napadnout a hnát celou „kauzu“ až před nejvyšší soud. A taky vyřešit záhadu Ostrova počmáraných blahovičníků a napsat o tom knihu!



A posledním úlovkem pro dnešek je Anna Bolavá Do tmy. Po knize jsem pokukovala od jejího vydání, a když už vyšla od autorky další, konečně jsem si ji pořídila. Výjimečně jsem nakupovala v kamenném knihkupectví, a ne přes internet, a bylo to moc příjemné. Na knížku jsem hodně zvědavá a chci se do ní pustit co nejdřív.

Do tmy – Anna Bolavá
Příběh osamělé, nemocné ženy, která většinu života zasvětila sběru, sušení a odevzdávání léčivých rostlin, má od počátku nádech apokalypsy. Děj se posouvá kupředu pomocí detailně propracovaného „plánu sběru“. Konstantou je pak úterý, výkupní den, kdy hrdinka nedočkavě navštěvuje výkupnu. I přes pomalé, zdánlivě nevzrušené tempo probublává pod hladinou podivný neklid. Rafinovaný styl nás kapitolu po kapitole vtahuje hlouběji: hlouběji do staré půdy, hlouběji do prokletí sběru bylin.



Lákala by vás některá z knih? Četli jste už novinku od Liane Moriarty? A co Anna Bolavá, znáte? Napište mi, budu se těšit :)

Vaše Šárka ♥

6 komentářů:

  1. Coco Chanel zní velice zajímavě :)
    A na Poslední výročí se těším, snad mě nezklame tolik, jako Tři přání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus o Coco v červenci štěstí v soutěži :) Na Liane jsem taky zvědavá, zatím jsem četla jen Manželovo tajemství :)

      Vymazat
  2. Ani jednu knihu neznám. Ale přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥