pondělí 29. února 2016

Knižní novinky - březen 2016 - 3. část

Všem vám přeji krásný večer :)

Dnes tady pro vás mám poslední část březnových knižních novinek.

Strážkyně tajemství - Román o K. Parrové - Sandra Byrdová
nakladatel: Knižní klub
historický román

Román o Kateřině Parrové, která se později stala poslední, šestou manželkou anglického krále Jindřicha VIII., dokonale zachycuje dobu i prostředí a uchvacuje svým pohledem na královskou politiku, lásku i skandály. Příběh nadané Juliany, strážkyně dvorských tajemství, vtáhne čtenáře do světa pikantních vztahů na tudorovském dvoře.



Neslyšno - Richelle Mead
nakladatel: Domino
Young Adult, fantasy

Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá…
Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království.
Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit... Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem.
Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu – sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která ji navždy změní život.

Doctor Who: Roj hrůzy - Mike Tucker
nakladatel: Jota
sci-fi

„Teda, pochybuju, že kdy uvidíme většího brouka.“
Gabby Nicholsová právě ukládá svého syna do postele, když vtom zaslechne volání dcery. „Maminko, mám v pokoji tatíka dlouhonožku!“ A pak začnou výkřiky…
Alan Travers míří domů z hospody a něco mu hrábne do obličeje – pavučina. Ze stínů se vyvalí cosi obrovského a smrtícího…
Kevin Alperton je na cestě do školy, když vtom ho napadne komár. Veliký komár.
Věci naberou rychlého spádu.
Doktora ale nezaujal ani mrtvý muž zamotaný v obří pavučině, ani zkomolené vzpomínky starého muže. Starosti mu dělají spíš roje zmutovaného hmyzu.
Když je vesnice odříznuta od vnějšího světa a s hemžícím se hmyzem začíná jít vážně o krk, je Doktorovi jasné, že tu není v bezpečí nikdo. Ledaže by se mu podařilo rozluštit podivné znaky vyryté v prastarém kamenném kruhu a objasnit záhadu sahající až do druhé světové války.

Mimořádný život Franka Derricka, 81 let - J. B. Morrison
nakladatel: Moba
román

Frankovi je jednaosmdesát. A právě ho přejela dodávka s mlékem. Už před touto nehodou měl co dělat, aby něčím zaplnil nekonečné dny. Se zlomenou paží a kůstkami na chodidle jej zřejmě čeká několik velmi dlouhých týdnů.
Frank žije sám se svým kocourem Billem v typickém anglickém městečku. Sleduje filmy na DVD, v místním bazaru utrácí peníze za zbytečnosti a bojuje s různými podomními obchodníky, dokud do jeho života nevstoupí pečovatelka Kelly Christmasová.
Ta mu připomene, jak neuvěřitelný může být svět ,,tam venku" a že dobrodružství může přijít v každém věku. Budete se smát, možná budete i plakat, ale hlavně se budete skvěle bavit.
Pro všechny fanoušky ,,Stoletého staříka".

Smrt na Rýnu - Leo Kessler
nakladatel: Baronet
literatura faktu, military
3. díl série de Vere Smith

Německo roku 1923 je země rozvrácená hyperinflací, milionovou nezaměstnaností a krvavým politickým soupeřením. Chaosu se snaží k vlastnímu prospěchu využít řada ambiciózních figur a z nich nejvíce vyčnívá Adolf Hitler, chystající nacistický puč. Spolu s ním nezahálí ani starý známý kapitánporučík von Horn, který na jeho podporu hodlá zavraždit velitele okupační Britské rýnské armády. To šéf tajné služby Jeho Veličenstva pochopitelně nemůže dopustit, a proto vysílá Smithe, aby plánovanému atentátu v tichosti zabránil. Veteránovi Smithovi je nad slunce jasné, že musí bezpodmínečně uspět, jinak Německo ovládne fanatik, ochotný rozpoutat proti západní Evropě další strašnou válku.

Pod kůží - J. Kenner
nakladatel: Baronet
román
3. díl Stark International Trilogy

Charismatický, odvážný a sebevědomý architekt Jackson, kterého s Damienem spojuje víc než jen pracovní pouto, se dostává do strašného podezření. Ani Sylvia neví, zda je skutečně vrahem člověka, který byl klíčem k chmurné minulosti, jež je oba nečekaně spojila. 
Jenže jsou i další věci, které Sylvia neví. A když je odhalí, děsí se jich stejně jako představy, že by měla dál žít bez Jacksona. 
Sylvia je ochotná obětovat pro Jacksona cokoliv, udělala by všechno na světě, aby mu pomohla. Pomoc ale nakonec přijde od osoby, od níž by to oba čekali nejméně. Bude to však stačit, aby příběh jiskřivě smyslné lásky Sylvie a Jacksona dospěl ke šťastnému konci?

Vlčí pouto - Miroslav Valina
nakladatel: Beletris
sci-fi

Příběh party dospívajících kluků, která si po svém a tak trochu za hranou zákona „operuje“ v dnešních severních Čechách – do chvíle, než za dramatických okolností potká v krušnohorských lesích tajemnou dívku na útěku z domova. Brzy se totiž ukazuje, že se nepotkali jen s ní, ale i s tím, co vyvolala svou podivnou, s magií si pohrávající vzpourou proti odcizenosti světa lidí. Houstne podzimní mlha a po okolních lesích, na horských planinách i v povrchových dolech se začínají objevovat žoldnéři z dob třicetileté války. Rozjíždí se divoká přízračná jízda, nabitá dobrodružnými zážitky a okouzleným erotickým jiskřením. Jízda směřující za mlžný závoj uhrančivé krušnohorské krajiny…

Závislá na tobě - Laurelin Paigeová
nakladatel: Ikar
erotický román
1. díl série Fixed

Alayna má budoucnost pevně naplánovanou. S vysokoškolským diplomem v hrsti už nebude muset dělat barmanku v nočním klubu a hlavně se vyhne pokušení propadnout některému z pohledných mužů, co sem chodí. Alayně se totiž láska pokaždé vymkne z ruky, a ta poslední dokonce vyústila v obvinění ze stalkingu. Když k jejímu baru zamíří Hudson Pierce a je jasné, že jeho jediným cílem je dostat ji do své postele, Alaynu ani nenapadne mu to dovolit. Pak jí ale Hudson nabídne pozici, kterou nedokáže odmítnout, a jeho smyslná blízkost a neskrývaná touha jsou najednou víc, než dokáže zvládnout.

Řekni, kde ji najdu - Joy Fieldingová
nakladatel: Ikar
román

Ralph Fisher strávil rok ve vězení a na svůj první večer na svobodě si udělal velmi přesné plány: nastal čas odplaty. Nezastaví se ani před vraždou, aby získal adresu své bývalé manželky - ženy, kterou považuje za původkyni všech svých potíží a které přísahal pomstu. Proto zamíří z Floridy do Ohia, kde se jeho bývalá žena skrývá. Také na Floridě se Jamie Kelloggová probudí z příšerné noční můry o pohřbu své matky a bilancuje svůj život: hezká, ale nijak zvlášť schopná devětatřicetiletá žena v nudném zaměstnání, s exmanželem v Atlantě, se ženatým milencem v nemocnici a úplně cizím chlapem v posteli. Ten cizí chlap je ale všechno, co její bývalí muži nebyli: něžný, pozorný a se smyslem pro dobrodružství. Přesvědčí Jamii, aby zapomněla na práci a nestarala se o to, co si pomyslí její panovačná, příliš dokonalá sestra. A tak si spolu naplánují výlet do Ohia, kde údajně žije se svou matkou syn okouzlujícího neznámého...
Řekni, kde ji najdu je román o odvaze, pravdě a síle, kterou člověka získá, jen když uvěří sám v sebe.

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách - Allan a Barbara Peasovi
nakladatel: Ikar
naučná literatura, vztahy

Muži a ženy jsou odlišné bytosti. Že je to v dnešní době odvážné tvrzení? Ti, kteří se vzpírají myšlence, že biologické danosti ovlivňují naše chování, tak často činí s nejlepšími úmysly, neboť chtějí oponovat sexistickým názorům. Zaměňují však pojmy rovnost a stejnost. Mnohé vztahy končí špatně, protože muži nechápou, proč se ženy nemohou chovat více jako muži, a ženy očekávají, že jejich muži se budou chovat stejně jako ony. Kniha, kterou držíte v ruce, vám pomůže k tomu, abyste vedli šťastnější, zdravější a harmoničtější život.

Možnost ostrova - Michel Houellebecq
nakladatel: Odeon
román

Ve svém románu s poněkud záhadným názvem Možnost ostrova se autor vypořádá s celým lidským pokolením – dílo se odehrává ve stádiu vrcholného úpadku světa, těsně před zánikem západní civilizace na Zemi a po něm. V karikatuře „současnosti“ se odehrává tragikomický příběh Daniela1, cynického zbohatlíka, který je ponořen do svého vnitřního světa a kterého ze všeho nejvíc zajímá úspěch u žen a pochybná kariéra. Smrtelnou ránu mu zasadí jeho milenka, o čtvrt století mladší Esther, pro kterou je sex pouze potřebou a která Daniela1 brzy nahradí daleko mladšími muži…

Rebelka - Odvrácená strana islámu - Ayaan Hirsi Ali
nakladatel: Ikar
biografie

Jaké je žít s vědomím, že nad vámi někdo vynesl rozsudek smrti? Že jste "další na řadě"? Ayaan Hirsí Alí ví dobře, jaké je bojovat s obavami o život. Je totiž scenáristkou dokumentu Podřízení nizozemského režiséra Theo van Gogha, pojednávajícího o postavení žen v islámském světě. Po uvedení snímku v roce 2004 byl režisér zavražděn muslimským atentátníkem, který na jeho tělo připíchl hrozbu, že Ayaan přijde na řadu jako další. Od té doby žije autorka pod policejní ochranou. V autobiografii líčí své dramatické životní osudy od dětství v totalitním Somálsku až po útěk do Nizozemska.

U rodinného krbu - Émile Zola
nakladatel: Omega
světová klasika

V elegantním středostavovském činžáku v centru Paříže žije několik vážených rodin. Na první pohled se jedná o velmi spořádané měšťany, žijící v souladu s obecnou morálkou, ale když nahlédneme pod pokličku, najednou uvidíme jen amorální lumpy, kterým nic není svaté.



Naschválníčci - František Nepil
nakladatel: Knižní klub
dětská literatura

Že jste naschválníčky ještě neviděli? Kdopak by je viděl! Naschválníčků je tolik, že se nedají ani spočítat. Jsou například naschválníčci domácí – ti vám poschovávají kdeco, a vy to pak ne a ne najít. Pak jsou naschválníčci školní. Ti například přivedou ke dveřím někoho z učitelů, zrovna když chodíte po lavicích. Škudibík a Mezulán jsou naschválníčci táboroví a většinu času prospí. Jakmile ovšem uslyší řinčení stanových kolíků a kouzelné slovíčko „tábor“, jsou okamžitě na nohou. Žít s nimi není vůbec lehké – neustále hledají způsoby, jak vás potrápit nebo napálit, čímž často vznikají situace, kdy se všichni můžou potrhat smíchy – kromě vás, samozřejmě! 
Jaké je poslání táborových naschválníčků, to vám v téhle knížce prozradí František Nepil. A jemu můžete věřit. Jako spisovatel se znal s mnoha důležitými osobnostmi z říše pohádek a jako skaut věděl, jak to na táboře chodí. A kniha pobaví i rodiče – až ji dočtou, pochopíte ledacos, co jim dříve bývalo na táboře záhadou.
Ilustrovala Olga Franzová.

Ponurý dům - Charles Dickens
nakladatel: Omega
světová klasika

Londýnský soud několik let řeší spor rodiny Jarndycových o dědictví. Nikdo nechce ustoupit, protože v sázce je opravdu velký majetek. Jenže dlouhotrvající proces není levná záležitost a má velký dopad na psychiku zúčastněných. Literární odborníci tento román často označují za nejpropracovanější dílo Charlese Dickense.



Neznámá - Tess Gerritsenová
nakladatel: Knižní klub
thriller
5. díl série Rizoli & Isles

Jane Rizzoliová má každým dnem porodit, místo spokojených příprav však musí svědčit u soudu. V márnici soudní lékařky Maury Islesové se mezitím objevila záhadná mladá žena – která ovšem proti všem předpokladům není mrtvá. Je tedy převezena do nemocnice, do stejné, kde má Jane rodit. A protože je vyplašená, rozhodne se utéct za každou cenu, i za cenu únosu... Co ji dohnalo k tak zoufalému činu? Islesová, Rizzoliová a její manžel, agent FBI Gabriel Dean, začínají rozplétat klubko záhad, lží a násilností, které sahají velmi vysoko.

Můj muž král Karel IV. - Z deníku královny Anny Svídnické - Vladimír Přibský
nakladatel: Ikar
historie

Deník mladičké královny Anny Svídnické – a prozraďme hned na počátku, že pouze fiktivní – zachycuje dramatické události jara roku 1355, které provázely Karlovu římskou císařskou korunovaci. Současně s Karlem byla korunována římskou císařovnou i jeho choť Anna. Bylo jí teprve šestnáct let. Zápisky mladé české královny jakoby den po dni zaznamenávají vývoj vztahu šestnáctileté dívky k muži téměř o třiadvacet let staršímu, českému králi Karlovi. Anna Svídnická byla krásná a inteligentní mladá žena. Karel záhy poznal, že v ní našel ideální partnerku, a nebylo divu, že se do ní hluboce zamiloval. Pro jejich vztah bylo právě jaro roku 1355 klíčovým obdobím. Mělo přinést odpověď na otázku, může-li se čirá povinnost, před niž byla Anna zpočátku postavena, proměnit v obdiv a lásku. Bylo to právě tohle jaro, které mělo způsobit ten zázrak.

Má čtvrtá žena Alžběta - Neznámé kapitoly ze životopisu Karla IV. - Vladimír Přibský
nakladatel: Ikar
historie

Alžběta Pomořanská byla čtvrtou ženou Karla IV. O tom, jak ji viděl sám český král a římský císař, vypráví tato kniha. Děj se odehrává v roce 1368, kdy byla Alžběta korunována v Římě císařovnou. Královna Alžběta nejenže vynikala mimořádnou silou svých paží, ale byla to i žena velmi energická. Putování císařsko-královského páru do svatého města Říma bylo poznamenáno četnými protivenstvími a Alžběta se nejednou ocitla v situaci, kdy musela rozhodovat za svého nemocného manžela. Svými ráznými kroky se významně zasloužila o zdar této dobrodružné cesty.
Svou oddanost a lásku k muži o jednatřicet let staršímu prokazovala i později, zejména na sklonku jara 1371, kdy Karel IV. onemocněl horečnatou chorobou neznámého původu...

Krasosmutnění - Bohumil Hrabal
nakladatel: Mladá fronta
česká klasika

Kniha povídek Krasosmutnění je střední částí vzpomínkové trilogie Městečko u vody, která postupně vycházela v období let 1976–1981. Patří k těm knihám, které Hrabal rozšířil, obohatil o nové motivy a nové postavy a upravil do podoby stravitelné pro cenzuru. Navazuje na Postřižiny a pokračuje ve vzpomínkách na období, kdy odrostl dětským kalhotám až po konec války, na dobu prožitou v nymburském pivovaru. 
Některé z motivů téhle knihy se objevily i ve známém filmovém zpracování – v Menzelových Postřižinách.
O rok později bylo Krasosmutnění také zfilmováno samostatně Magdalenou Příhodovu pod názvem „Mořská panna“. Zatím poslední adaptaci povídek připravuje na rok 2015 Jiří Vejdělek.

... a něco pro milovníky omalovánek :)

Útěk do krajiny divů - Antistresové omalovánky
nakladatel: Slovart

Nechte se unést půvabem úchvatných ilustrací a oživte v této knížce omalovánek pro malé i velké kouzlo Carrolovy Alenky v kraji divů.
Good Wives and Warriors je tvůrčí společnost, kterou založily Becky Boltonová a Louise Chapellová po dokončení Glasgowské umělecké školy. Jejich netradiční přístup k ilustracím a instalacím již měli možnost ocenit diváci řady výstav a projektů po celém světě

Antistresové pohlednice - Lenka Tréglová, Jolana Daňková
nakladatel: Grada

V rámci pastelkové revoluce jsme se rozhodli kromě omalovávání vrátit zpět do života ještě jeden trend — pohlednice, posly dobrých zpráv. Pohlednicí nikomu nevynadáte, nedáte výpověď ani kopačky. Je to obrázek pro radost a teď mu navíc můžete vtisknout vlastní styl. Vlastnoručně vybarvená pohlednice potěší. K narozeninám, ke svatbě, k narození holčičky i chlapečka nebo jenom pro radost.Připravili jsme pro vás dvaadvacet pohlednic, které můžete vybarvit podle svých představ. Dokonce je na nich místo i pro váš originální text. Tak do toho - vybarvujte a posílejte!

Spojovačky Dot to dot - Gareth Moore
nakladatel: Grada

V knize je 30 velkých propracovaných obrázků, které objevíte po spojení jednotlivých očíslovaných bodů. Témata jsou různá: od architektonických ikon a aztéckých vzorů až po zdobné ornamenty a podrobně vykreslená zvířata. Skvělá zábava pro všechny milovníky kreativní práce, dot to dot i omalovánek, protože každá hotová stránka vám zároveň poslouží jako předloha pro vybarvení. Jsou to skvělé úkoly, která vás budou bavit a vyžádají si vaše plné soustředění, dokud nedokončíte každý z připravených obrázků.

Antistresové omalovánky: Dekorativní motivy - Jenean Morrisonová
nakladatel: Ikar

Pokud jste si oblíbili omalovánky světoznámé designérky Jenean Morrisonové, potom vás jistě potěší dalších 50 nádherných obrazců k vybarvení, tentokrát s neobvyklými a nápaditými vzory. Odreagujte se pomocí barev - vámi vybarvený obrázek bude navíc vždy jedinečným originálem!



Antistresové omalovánky: Květinové vzory - Jenean Morrisonová
nakladatel: Ikar

Pokud jste si oblíbili květinové omalovánky světoznámé designérky Jenean Morrisonové, potom vás jistě potěší 50 zbrusu nových nádherných rostlinných motivů. Odreagujte se barvami - vámi vybarvený obrázek bude navíc vždy jedinečným originálem!




Ostrovy - Omalovánky pro velké - Anita Graboś
nakladatel CPRESS

Tajuplné omalovánky pro snílky každého věku. V srdci Velmi Tichého Oceánu čeká na své objevitele skupinka neobyčejných černobílých ostrůvků. Lidé, kteří na nich žijí, milují kočky, ptáky, čaj z růžových lístků, četbu a cestování. Na lodích, člunech, lanovkou či v horkovzdušném balonu navštěvují své přátele. Když zrovna necestují, tráví svůj čas nejraději nad knihou, s horkým čajem v dlaních nebo sní o dalších ostrovech. Jediné, co jim v tomto poetickém světě chybí, jsou barvy. Je to tedy na vás a na vaší fantazii...

Kočičí omalovánky 
nakladatel: Edika

Kniha potěší všechny milovníky omalovánek, kteří mají slabost pro kočky. Najdete v ni spoustu roztomilých koťat, vážných kocourků a hravých kočiček, kteří netrpělivě čekají na vybarvení. Proto si připravte pastelky či fixy a pusťte se do vybarvování domácích mazlíčků tak, jak je vidíte vy. A můžete si být jistí, že pravě ta vaše kočka bude jedinečná a unikátní! Díky perforovaným stránkám si zdařilé obrázky snadno vytrhnete a můžete je vystavit nebo darovat.

Soví omalovánky - Julija Mamonova
nakladatel: Edika

Kniha potěší všechny milovníky omalovánek, kteří mají slabost pro sovy. Najdete v ní spoustu roztomilých opeřených tvorů, kteří netrpělivě čekají na vybarvení. Proto si připravte pastelky či fixy a pusťte se do vybarvování soviček tak, jak je vidíte vy. A můžete si být jistí, že pravě ta vaše sova bude jedinečná a unikátní! Díky perforovaným stránkám si zdařilé obrázky snadno vytrhnete a můžete je vystavit nebo darovat.


Cizinka - Diana Gabaldon
nakladatel: Omega

Krásný dárek nejen pro fanoušky knižní a filmové série Cizinka od autorky Diany Gabaldon.
V těchto úchvatných omalovánkách najdete 45 ilustrací, které Vás provedou životním příběhem Claire Randallové a Jamieho Frasera. Jejich barvami prosycený svět čeká jen na to, až se ho vydáte prozkoumat. Ponořte se do bujných zelených lesů Skotska, potkejte anglické vojsko v rudých uniformách a seznamte se s tradičními skotskými kilty.
Nechte se přenést do barevného světa roku 1743 a popusťte uzdu své fantazii!
Všechny překrásné černobílé obrázky pocházejí od renomovaných ilustrátorů jako je Alarcón, Yvonne Gilbert, Craig Phillips, Jon Proctor, Tomislav Tomić a Rebecca Zomchek.

Tak to je ode mě z knižních novinek pro měsíc březen všechno. Budu muset hoooodně přemýšlet, jaké knihy si koupím, protože bych jich chtěla tolik, že to není ale možné :D

Mějte se krásně a čtěte :) A napište mi, jakou knihu jste si vybrali :) Nebo snad omalovánky? Já určitě ty sovičkové a Cizinku a z knih určitě Joy Fieldingovou a Tess Gerritsen, tu mám už předobjednanou.

Ahoj Noel ♥

4 komentáře:

  1. Nejvíc se mi líbí hned první kniha. Jako fanynka Tudorovců si ji budu muset přečíst. Vlastně tento týden ještě nic nečtu a už jsem z toho nervozní. Knihkupectví už mě volá :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že budu mít poplach. :D Nejraději bych měla u sebe všechny knížky... :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥